vettig Lotje & Heidi in Indo - Reisverslag uit Rantepao, Indonesië van Audrey & Claudia - WaarBenJij.nu vettig Lotje & Heidi in Indo - Reisverslag uit Rantepao, Indonesië van Audrey & Claudia - WaarBenJij.nu

vettig Lotje & Heidi in Indo

Door: Claudia & Audrey

Blijf op de hoogte en volg Audrey & Claudia

21 Oktober 2006 | Indonesië, Rantepao

Selamat pagi,

Onze start begon al goed. Toen we eenmaal onze plaats hadden gevonden in het vliegtuig kreeg de man voor ons erge kramp op zijn borst en stewardessen liepen nerveus op en neer. Na een half uur wachten werd de man met tegenzin uit het vliegtuig gezet, daarna volgde er nog een half uur een zoektocht naar zijn koffer en uur later gingen we eindelijk met emirates de lucht in.

Toen brak voor ons een moelijk moment aan, we hadden keuze uit 500 films en wel 100 spelletjes, wat gingen we nu doen???

De vluchten gingen goed voorbij, de vlucht naar dubai was heerlijk, erg weinig mensen in het vliegtuig dus lekker plaats en rustig. In Dubai aangekomen grote cultuurshock voor au3. Nog nooit zoveel burka's in levende lijven gezien. Vastgeklampt aan de arm van Claudia liepen we naar de detectiepoortjes.
Hallo...were are you from??? Vol enthousiasme zegt Claudia "HOLLAND" met als gevolg dat haar hele tas werd uitgekiept en gecontroleerd. Zelf mijn cadeautje voor au3 werd opengemaakt door zo een burka.

Daarna vliegen naar Kuala Lumpur, iets wat we niet wisten!! Telkens voor het opstijgen kregen we een warm doekje om je handen mee te wassen, leuk :) goede service

Daarna doorvliegen naar Jakarta. Waar we opnames van de lokale gtst hebben gezien en meteen een Indonesische simkaart hebben gekocht.

Doorvliegen naar Makassar, waar Jan (onze projectbegeleider) ons al op stond te wachten.

Gelukkig had Jan een hotel voor ons geregeld, dus we hoefden niet meteen door naar Rantepao (een reis van 10 uur met de auto).

We liepen onze kamer binnen, die er luxe uitzag. Vol spanning ging au3 naar het raam om de gordijnen te openen en ons uitzicht te bewonderen. Opeens extreem gegil en vloog ze mij op mijn rug, springen, gillen, huilen en lachen. Ik had nog niks in de gaten. Zit er gewoon een kakkerlak met de afmeting van 10 cm op het gordijn. Dus toen met zn 2en gillen, springen, lachen en vooral huilen haha. Ons avontuur was begonnen :)

Toen we hem heel netjes naar buiten hadden gewerkt liepen al gauw zijn vriendjes over de vloer. Wat een drama!!! Audrey was het zat en nam action. Gewapend met een telefoonboek was de kakkerlak met 1 slag neer :), toch nog rustig geslapen. De douche was minder, zag er extreem luxe uit, maar kwam geen druppel water uit. Echt jammer, we hadden ons zo op een douche verheugd. Uiteindelijk hebben we bobven de wc onze haren gewassen met de bidetslang, die deed het wel!

De volgende morgen kwam Jan ons halen en zijn we de stad even ingegaan. Daarna begonnen aan de lange en extreem gevaarlijke route naar het weeshuis. Bijna een hond onder de wielen plakken en wel 5 x in de berm geduwd door het tegenverkeer. Bijna bij het weeshuis aangekomen was er een grote politiecontrolle. Raus zei de agent, wij naar buiten. Ze kwamen met wel 15 mensen op ons af. In onze tas kijken en daarna roepen wat we mooi zijn en fotos maken hahaha. We zijn hier echt een attractie, mensen roepen constant beautiful! Echt grappig...

We kwamen snachts in het weeshuis aan en meneer martin (baas) kwam ons verwelkomen met een slapende kop en wikkelrok om en 1 tand 
We zijn naar onze kamer gegaan en hebben het bed opgemaakt, een heerlijk nieuw matras en nieuw bedlaken etc. lekker fris dus, meteen onze klamboe opgehangen en gaan slapen.

Dag 1:

Mie als ontbijt, rondleiding gehad, sommige kinderen ontmoet, concert van de kinderen voor ons, gevoetbalt met jongens op veldje, bamboe fluit geleerd spleen, met de kinderen dvd gekeken ice age was een groot success dat kennen ze niet echt leuk!! Daarna wat rondhangen, mie als lunch en avondeten en weer slapen.

Dag 2:

Mie als ontbijt, dansen met de kinderen traditionele dans, opgetreden met kinderen voor toeristen, kinderen de haren gedaan, vlechten en jongens staartjes , lunch mie en gebakken banana, tekeningen gemaakt, rummikub gespeeld, naar de kerk geweest waar au3 een stuk mocht voordragen uit de bijbel hahahahahahaha> lol, rantepao stad geweest, eten in mambo FRIETEN!!!!!!, internetten zeer frustrerend erg traag, shoppen, toen met de brommertaxi naar een extreme lux hotel>hendig lol wedstrijdje op straat , in het hotel optreden van onze kids bewonderd en uitbundig gejuigd en geklapt tot ergernis van de hotelgasten haha, daarna met 15 man in 1 auto en terug naar het weeshuis slapen.

Dag 3:

Vroeg opgestaan en nu internetten!!

Dat was een beetje ons avontuur tot nu toe. Geen idee wanneer we weer online kunnen want het internet is hier heel slecht!
We zijn heel blij met jullie reacties, leuk om wat van het thuisfront te horen, dus blijf vooral sturen 

Het gaat heel goed met ons, we missen wel onze vriendjes heel erg, maar door het goedkope smsen kunnen we veel contact hebben.
Claudia voelt zich helemaal thuis en als Ben hier zou zijn, zou ze blijven!!
Audrey mist Guido heel erg en daardoor is het soms wel moeilijk.
Heeeeeellll veeeeeelll groetjes

Audrey & Claudia

• 22 Oktober 2006 - 09:41

Janine:

Hello lady's!!!
    Gelukkig hebben jullie het naar jullie zin...Geniet er maar lekker van.

Heel veel liefs uit Holland.

• 22 Oktober 2006 - 09:44

Debbie Koedam:

hoi juf claudia ik mis je heel erg!!! ik heb een leuke vakantie gehad groetjes debbie koedam
    hoi claudia ik hoop dat jullie daar een fantastische tijd hebben en denk ook een beetje aan ons, hier ver weg, dat doen wij namelijk ook
    groetjes Corina

• 22 Oktober 2006 - 09:52

Iris:

eey Claudia,

Leuk om op deze manier jullie avonturen een heel klein beetje te mogen mee beleven. Schrijf vooral alle leuke. verbazingwekkende gebeurtenissen op, want als je terug komt zijn sommige dingen alweer heel gewoon geworden...
    Have fun!

• 22 Oktober 2006 - 12:04

Sabrina:

Halllooww
    Vind het echt vet om jullie zo te volgen via internet..ziet eruit dat jullie het naar jullie zin hebben:-) echt leuk..
    Groetjes Sabrina

• 22 Oktober 2006 - 13:03

Ben:

Ben echt super blij dat je eindelijk datgene kunt doen waarvan je zolang gedroomd heb, ze zullen je niet vergeten daar! Ben zelf wel al vanaf de eerste dag af aan het tellen...nog een paar daagjes :p

• 22 Oktober 2006 - 13:06

Ben:

• 22 Oktober 2006 - 13:34

Richelle:

Hoi meiden! Wat een leuk bericht. Ben zo blij voor jullie dat jullie het zo leuk hebben. Ben echt beetje jaloers als ik die foto's zie en die leuke verhalen hoor. Geniet er lekker van! Groetjes

• 22 Oktober 2006 - 14:27

Yoram:

Heey Audrey (en claudia:)), ik lees dat ook jullie ook aan 'bughunt' hebben gedaan daar haha van insectenjacht waren wij in singapore ook niet vies! te gek dat je et leuk daar hebt eej !! hier in sydney verloopt ook alles naar wens..kunnen jullie jullie goede weer onze kans opsturen???het is hier beetje bewolkt;) Greets from down under!(yoramreintjens.waarbenjij.nu)

• 22 Oktober 2006 - 16:58

Sanne:

Heey meiden, ooo ik zie nu net jullie site en zit met tranen achter de computer jullie foto's te bewonderen!! Ik mis de kinderen echt zooooo erg!! Geef ze maar heel veel dikke knuffels van mij! Hebben jullie het briefje van Anita en mij aan de kinderen gegeven?? Ben benieuwd wat hun reactie was!! Wooooow en die foto van de slaapkamer.. een dik matras (wat een geluk) en een kleurtje op de muren!! Wat een goed werk zeg.. hebben ze toch naar ons advies geluisterd!! Wat vonden jullie van de speelruimte? Denken jullie hier verder mee te kunnen? Verder al wat leuke ideetjes??? En wat vinden jullie van onze geweldige JAN!!! Super vent he.. hahha doe hem maar veel groetjes en een dikke kus van mij!!!

Succes meiden.. toi toi toi!!!

Groetjes Sanne

• 23 Oktober 2006 - 06:20

Sjonuh:

ey schooier...
    voel je je een beetje thug life nu :P
    viel sjpass wa veel liefs xxx

• 23 Oktober 2006 - 07:07

Wendy:

Hey sissy in law!!
    Leuk zeg, dat we jullie op deze manier kunnen volgen.
    Ben blij te horen dat alles goed is gegaan.
    xxxWendy

• 23 Oktober 2006 - 09:23

Kim:

eej,
    leuke foto's, maak ze niet allemaal gek daar he ;)
    veel plezier en geniet ervan.

Xus Kim

• 23 Oktober 2006 - 09:36

MindyPindyPeperkoek:

Heeey Clau & Audrey,

Zo te lezen hebben jullie het al naar jullie zin, geniet ervan. Ik ben benieuwd wanneer jullie de mie uit de oren komt, haahaha....

xxx Mindy (nee hij is er nog steeds niet)

• 24 Oktober 2006 - 12:01

Rick:

He meiden sjunn genier r maar van ben wel een beetje jaloers.

Gruss

• 27 Oktober 2006 - 14:10

Stylus ILL:

hee clau, ben blij dat je het naar je zin hebt daaro. Die mie zal ja straks wel de neus uit komen he?! veel plezier en de groetuh

• 27 Oktober 2006 - 16:16

Jill:

Nou eindelijk s op jullie site gekeken!! Ik zit dus nu weer te janken!! Aud ik mis je.. maar nu ik jullie reacties heb gezien weet ik dat ik me geen zorgen hoef te maken. Op de fotos zie je er gelukkig uit en jullie avonturen zijn super! Erg blij dat het leuk is. De reis van jullie leven. En het thuis front loopt echt niet weg. Zo te merken is het er super gezellig. En dan die kids.. wat een schatjes! :) He filmsterren.. veel plezier daar nog en ik schrijf nog wel wat binnen kort. Dikke kus en een hoefje van Smokey.