Halverwege!
Door: Claudia & Audrey
Blijf op de hoogte en volg Audrey & Claudia
15 November 2006 | Indonesië, Rantepao
Back again in Rantepao!
We hebben goed nieuws en slecht nieuws. Wat willen jullie als eerste horen?
Het goede natuurlijk! Nou, onze pakketten zijn er! Jeeej, jippie!
En nu het slechte nieuws... We moeten er 200 euro voor betalen, invoerbelasting! HOE DURVEN ZE! Wat een lef. We krijgen ze dus niet mee. Nu staan ze daar (opengemaakt en wel) en we kunnen ze niet meenemen. Morgen gaan we eens f stennis bouwen op het "postkantoor".
Maar goed. Uh, wat hebben we nog meer uitgespookt..? Zijn vandaag weer naar een ceremonie geweest, wel een kleine en de 2 buffels waren al geslacht. Dus dat scheelt. De koppen lagen in een plas bloed en het vel van de arme beestjes lag ook ergens tussen de mensen in. We kregen koffie en koekjes aangeboden... Hmm, toch maar niet. Sorry Ibu, we hebben suikerziekte. :P
En we zijn allebei verkouden...! BALEN!
Voor de rest de usual lesjes in het weeshuis. Nederlands en Engels en voor de eerste keer slagbal gespeeld. De kinderen vinden het geweldig. Wel snel moe, maar dat zijn wij ook wel ;)
Volgend weekend gaan we naar de bergen overnachten en volgens onze Jan hebben we dan een heeel mooi uitzicht over Rantepao. Nou Jan, daar doen we het dan voor ;)
Uh, elke keer als we moeten bidden (voor het eten) dan moeten we een stukje uit de bijbel voorlezen. Alleen de laatste keer moesten we zelf iets verzinnen...
Sja, daar sta je dan als Atheist (als ik het zo goed schrijf)
Lieve Jezus.. Wij danken u voor deze kans blablabla ja, een hoop onzin gepraat. Konden onze lach niet inhouden.
Elke week gaan we met een groepje kinderen uit eten (van ons sponsergeld) en op de terugweg wilde Jan een grapje uithalen met mensen die langs de weg liepen. "Ibu, ga ik zo goed als ik naar Bali wil? We komen net van thailand en we weten niet meer waar we heen moeten." "meneer, gewoon richting het Oosten bliven rijden." (wilde ons ook nog de verkeerde kant op sturen ;) ) Kinderen lagen dus helemaal in een deuk. Was lachen.
Jaaaa! Aardappelen,wortels en prei gekocht op de markt... Wat krijg je als je alles doorkookt en daarna Hollands prakt? HUTSPOT! Niet zo geweldig als thuis, maar wel eetbaar... Kinderen en leiding keken ons echt heel vreemd en een beetje vies aan. Hoe krijgen die Nederlanders dat nou weer naar beneden?
Nou, we gaan nu weer eens lekker uit eten bij Mambo.
Toedels en tot over 4 weken!
We missen jullie!
Tot dan -
16 November 2006 - 13:11
Veerle:
heey juffrouw
hoe is het daar??? het lijkt me wel erg leuk daar!!! ik hoop dat u weer helemaal heel terug komt!!! ik weet niks meer te zeggen.
groetjes van Veerle van bs de heyster
p.s. u komt na de reis bij ons stage lopen -
16 November 2006 - 13:12
Eef Van Dijk:
Hoi juf,
IK hoop dat u het leuk heeft en dat u snel op bs de heyster komt
Tot dan -
16 November 2006 - 16:32
Romy Klinckenberg:
Hallo Claudia en Audrey,is het leuk daar. Morgen ga ik naar opa en oma in voerendaal.Misschien komt je moeder ook.Zaterdag komt sinterklaas weer in nederland.Maar die moet jij dit jaar missen.Ik zie je wel met kerstmis en dan wil ik alles van je horen. De groetjes van mijn ouders. Doeiiiiiiii heel veel liefs Romy -
17 November 2006 - 17:45
Janine:
Ja het gaat hendig snel... Geniet nog van jullie 4 weken en tot snel,
Heel veel liefs Janine. -
18 November 2006 - 18:46
Jill:
He wat wil je voor kerst? pppfff ik begin je nu wel echt te missen!! Geniet van de mooie dingen.. vergeet de kut momenten maar weer snel. Dikke kus -
19 November 2006 - 11:54
Mark:
joooehoe jullie hebbe de helft al gehad..echt wel goeie !!! veel succses nog bij die andere helft!! -
19 November 2006 - 16:50
Sanne:
Heey meiden, super leuk om jullie verhalen te volgen!! Hebben jullie al veel lesjes gegeven aan de kinderen?? Is het dorp al uiteengelopen om ook mee te mogen genieten? Hahha de grapjes van Jan komen me wel heeeel bekend voor!!! Heel veel succes nog de 2e helft en geef de kids een hele dikke pakkerd van mij!!
Liefs.. -
22 November 2006 - 17:58
Tim:
Heeeeeey Claudje! Hier even een kort berichtje van "the boyfriend of your sissy in law" haha! Erg leuk om over jullie avonturen te lezen op deze site :) Ik ben benieuwd hoe het is afgelopen bij die oplichters op het postkantoor... kopstoot??
Groetjes en tot snel! -
23 November 2006 - 18:53
Irene:
Heyyy Claudia & Audrey!!!
Ik kon echt een hele tijd niet meer op jullie site komen...:( balen!!
Ik zie dat jullie het naar jullie zin hebben daar en jullie maken ongelooflijke dingen mee: petje af hoor!
Heel veel plezier nog de laatste paar weekjes!
Groetjes Irene -
24 November 2006 - 15:27
Ineke Mertens:
zo,en nu maar wachten tot 3 dec voor dat je het pakje mag open maken.
Houd je dat wel vol, zo nieuwschierig je normaal bent.Nog dikke drie weken dan ben je weer thuis.Ik hoop dat je het nog naar je zin hebt.ik wens je nog veel plezier en doe de groetjes aan audrey